.
.
.
.

Yasmin op werkbezoek bij het Europees parlement in Brussel

Op 21 november 2018 zijn 30 vrouwen van Stichting Yasmin op werkbezoek geweest bij het Europees parlement in Brussel op uitnodiging van Europarlementariër Agnes Jongerius.

Foto: Met Agnes Jongerius als stralende middelpunt tussen 30 Yasmin vrouwen in het Europees parlement. “Ik ben een Europarlementariër, maar vooral jullie volksvertegenwoordiger. Dit is niet alleen mijn werkplek, maar ook die van jullie en voor álle burgers van Europa.

 

 

 

Foto: Voormalig vakbondsvrouw Agnes Jongerius: “Met zoveel verschillende culturen in Europa moet je wel heel open minded zijn om in het Europees parlement te kunnen werken.”

 

 

 

Reactie Deelneemsters:

“Was een zeer interessante en fijne & gezellige dag. Heb veel nieuwe informatie en indrukken gekregen. Alles was prima georganiseerd ook! Kortom: een geslaagde excursie.” Alyona

“De bus reis naar Brussel en bezoek van Europese parlement hebben voor mij het volgende betekend:
Leerzaam,  inspirerend, interessant en gezellig.” Malti

“Hierbij wil ik heel erg bedanken dat ik mee mocht met dit reisje, ik heb namelijk veel informatie gekregen en vond dit allemaal heel interessant. Ook was het parlement mooi om te zien, hetzelfde geldt voor het museum: ‘Huis van de Europese geschiedenis’. Ondanks dat de busreis een beetje koud was, hebben wij er een gezellige rit van kunnen maken. Het was leerzaam en ik hoop dat we meer soortgelijke activiteiten met z’n allen kunnen doen!” Askin

“Hierbij wil ik met jullie mijn beleving van de dag van het bezoek aan het Europees parlement delen.Ten eerste was ik heel blij dat ik mee mocht. Ten tweede vond ik de groep heel gezellig en behulpzaam. Alle vrouwen kletsen en lachen met elkaar. Als een vrouw een vraag of hulp nodig heeft, wordt zij gelijk geholpen door anderen. Ik vond dat we heel goed ontvangen door medewerkers van Het Europees parlement. Ik vond Mw. Agnes Jongerius een heel lieve en warme vrouw. Zij heeft ons heel duidelijke informatie gegeven over het Europees parlement, het gebouw, de vergaderzaal en over haar werk. Ik heb van haar geleerd over haar taak, hoe er wordt vergaderd en hoeveel zetels er in het parlement zijn (751 plaatsen), enz. De rondleiding met de voorlichter was ook heel duidelijk en leerzaam. Alle vragen die wij stelden, heeft hij beantwoord. Ik heb van hem geleerd waarom Turkije niet bij het Europees parlement hoort. Ons bezoek aan het museum van de Europese geschiedenis vond ik heel leerzaam. De ondersteunende teksten bij de tentoonstellingen waren duidelijk. Ik vond het ook heel goed dat ik de teksten in een andere taal kon kiezen. Deze waren in 24 officiële talen beschikbaar. Ik heb heel veel foto’s gemaakt. Ik vond alleen dat de tijd te kort was om alles te lezen en te bezoeken.” Ouardia