Wat te doen bij geweld tegen vrouwen?

Heb je te maken met geweld of ben je getuige hiervan? Wij hebben adressen, websites en telefoonnummers verzameld waar jij terecht kunt voor hulp.

Klik hier voor: factsheet geweld Stichting Yasmin – november 2019 >>

Waarom deze factsheet?

Yasmin wordt steeds vaker benaderd door slachtoffers van (psychisch) geweld met een roep om hulp. Yasmin is echter geen vrouwenopvang of hulpverlenende instantie. Om die vrouwen (en soms ook mannen) in de regio Den Haag te kunnen helpen, heeft Yasmin deze factsheet ontwikkeld. We maken regelmatig een update zodat deze altijd zoveel mogelijk actueel is.

Stop geweld tegen vrouwen!

Jaarlijks start op 25 november de internationale campagne ‘Stop geweld tegen vrouwen’. Ook Yasmin heeft hier in 2019 actief aan meegedaan. Zie hier het nieuwsbericht en klik hier voor een kleurrijk fotoverslag en links naar een radio-interview en televisiereportage van Den Haag FM.

Oranje sjaal

Voor € 10,– haken wij deze geweldige oranje sjaal voor jou. Onze vrijwilligers haken ook in 2020 door. De opbrengst gaat naar Orange the World | UN-women.

Wil jij ook zo’n sjaal, stuur dan een bericht aan info@stichtingyasmin.nl onder vermelding van sjaal en je naam/adres.

Stop Geweld tegen Vrouwen 2019 en Yasmin in het nieuws

De Posthoorn: Den Haag steekt hand op tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

AD: Haags stadhuis kleurt oranje voor statement tegen huiselijk geweld tegen vrouwen

Omroep West: Gebouwen kleuren oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen

NU.nl: Stadhuis in Den Haag kleurt oranje in actie tegen geweld tegen vrouwen

Den Haag FM: Den Haag steekt hand op tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Facebook Den Haag FM

Dagblad 070: Den Haag steekt hand op tegen geweld

Haags Allerlei: Oranje ijspaleis als statement tegen geweld

NPO Radio1: Hoe help je vrouwen die thuis mishandeld worden?

Persbericht gemeente Den Haag

Orange the World van start – kijk en luister mee