Uitnodiging Mini Conferentie ‘Vrouw en Veiligheid’

Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. De persoonlijke en maatschappelijke impact van huiselijk geweld is enorm en de schade is niet altijd direct zichtbaar. Kinderen die opgroeien in een gezin waar sprake is van geweld lopen grote kans om op latere leeftijd zelf dader of slachtoffer van geweld te worden. Ook kan het geweld van generatie op generatie doorgaan.

Stichting Yasmin is als Haags vrouwencentrum in een ideale positie om bij te dragen aan de preventie van huiselijk geweld. In 2020 hebben we project “vrouw en veiligheid ”ontwikkeld met als doel het inzicht en de weerbaarheid van vrouwen te vergroten en daarmee de intergenerationele overdracht van huiselijk geweld te voorkomen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, Fonds 1818 en de gemeente Den Haag. Op 17 mei willen wij onze ervaringen en activiteiten in het kader van het project “vrouw en veiligheid” met u delen.

Uitnodiging mini Conferentie ‘Vrouw en Veiligheid’

Datum: dinsdag 17 mei 2022

Begintijd: Inloop en registratie vanaf 09.00 uur. Start 9.30 uur

Eindtijd: 12.00 uur (inclusief netwerken/lunch)

Locatie: Stichting Yasmin, Brouwersgracht 2a 2512 ER te Den Haag

Voor wie: voor professionals, vrijwilligersorganisaties en vrouwenorganisaties die zich inzetten ter voorkoming van huiselijk geweld.

Aanmelden: voor 29 april naar aanmelden@stichtingyasmin.nl