Eén van onze belangrijkste doelstellingen is het vergroten van de economische zelfstandigheid van vrouwen. Je bent economisch zelfstandig wanneer je jezelf met een eigen inkomen kan onderhouden.

Het traject ‘Jij en Yasmin werk’ richt zich op verbetering en versterking van taal, zelfvertrouwen en zelfinzicht, arbeidsmarktvaardigheden, sociale en werknemersvaardigheden. Verder krijgen de deelneemsters individuele coaching om te werken aan hun doelen en ambities naar werk en opleiding. 

Het geeft je handvatten die je op weg te helpen naar werk, een opleiding of iets anders waardoor jij volwaardig deel kan nemen aan deze maatschappij.

Activiteiten binnen dit traject

Taalles Nederlands Niveau B1

Taalniveau B1 is het taalniveau wat in Nederland als ‘standaard’ wordt aangegeven. Het is ook het niveau Nederlands wat nodig is voor de inburgering. Wanneer je taalniveau B1 beheerst, begrijp je teksten die grotendeels bestaan uit woorden en zinnen die je vaak hoort en tegenkomt op werk of school. Je kunt goed zeggen wat je denkt en hierover uitleg geven.
> Meer informatie over de Nederlandse taallessen

Taalles Nederlands Niveau B2

Taalniveau B2 is gericht op het bevorderen van economische zelfredzaamheid en valt binnen het traject Jij en Yasmin werkt. Naast taalondersteuning worden er in dit traject ook een aantal trainingen aangeboden die je meerdere handvatten aanreiken en je zullen helpen bij het vinden van werk, vrijwilligerswerk of het volgen van een opleiding.
> Meer informatie over de Nederlandse taallessen

Training Sterk

De Training Sterk leert je wie je bent en waar jij goed in bent. Je leert hoe je jouw invloed kunt vergroten, maar ook hoe je kunt omgaan met teleurstellingen. Deze training maakt je meer bewust van jezelf, van je omgeving en wat voor invloed jij hier zelf op hebt.
 

Training Doen

De Training Doen leert je welke keuzes en stappen je kunt nemen om je doelen te bereiken. Het leert je hoe je een realistische planning kunt maken met als resultaat een concreet actieplan waar je tijdens de training al mee aan de slag gaat
> Bekijk de training

Meet to work

Tijdens deze training kijken we hoe en waar je de vacatures kunt vinden die bij je passen. En op welke manier je, je eigen netwerk inzet om een baan te vinden. Je leert hoe je een goede, overtuigende sollicitatiebrief maakt, die uitnodigt voor een gesprek. Met natuurlijk aandacht voor je cv want dit is immers je visitekaartje. Door veel te oefenen, leer je hoe jij jezelf kunt voorbereiden en kunt presenteren tijdens het sollicitatiegesprek.

Aanvullende informatie; ‘Meet to Work’ is een uitgebreide sollicitatietraining van zeven opvolgende weken met twee bijeenkomsten per week. De totale kosten bedragen € 10.

Meet to Change
Tafelgesprekken over ‘werk en opleiding’

Via de Meet-to-work bijeenkomsten krijgen vrouwen informatie over onderwerpen, die gericht zijn op de arbeidsmarkt, opleiding en netwerken. De onderwerpen zijn gericht op maatschappelijke thema’s. Door het volgen van de actualiteiten binnen de maatschappij vergroten zij hierdoor hun inzicht over wat er speelt in de maatschappij en hun eigen invloed hierop.

Coaching /begeleiding

Bij Stichting Yasmin kun je ondersteuning krijgen van een coach of begeleider om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Je hebt regelmatig een coachgesprek over de voortgang en/of over eventuele vragen die je hebt. De coach blijft je begeleiden en je bijstaan om jouw doelen en ambities te bereiken.
> Ga naar ‘Jij en Yasmin’

Aan de slag!

Ontwikkel je verder, doe mee en draag bij aan een inclusieve en veilige samenleving.