Sommige van ons weten uit ervaring hoe het is om in een relatie te zitten waar sprake is van geweld en wat voor impact het kan hebben op je leven. Wij vinden het bij Yasmin daarom ook belangrijk dat vrouwen geweld situaties vroegtijdig leren herkennen. Snel actie ondernemen om het geweld te stoppen staat op nummer één!

Vrouwen zijn 5 keer zo vaak slachtoffer van structureel geweld dan mannen. Huiselijk geweld en kindermishandeling hebben grote medische, sociale en psychische gevolgen en leiden vaak tot langdurige beschadiging.

Jaarlijks zijn nog steeds ouderen, volwassenen en kinderen slachtoffer van geweld in relaties. Alleen al de afgelopen twee jaar zijn er 87 vrouwen vermoord in Nederland. Bij zo’n 75% van deze vrouwen is de vermoedelijke dader de partner of ex-partner was.

Om dat te beperken en te voorkomen, is meer nodig op het gebied van preventie. Stichting Yasmin wil daarbij helpen met het Traject Veilig.

Activiteiten binnen dit traject

MEET to change
 Samen in gesprek

De tafelgesprekken over veiligheid zijn wekelijkse bijeenkomsten en onderdeel van dit traject. Deze worden van harte geadviseerd en aanbevolen Bij deze gesprekken krijg je meer inzicht op onveilige relaties en de preventie van onveilige situaties. Je wordt je hierdoor bewuster van de risico’s en gevolgen van geweld, voor jezelf en (mocht je kinderen hebben) je kinderen.
> Zie de tafelgesprekken

Individuele coaching

Heb je behoefte om je verhaal te vertellen en / of zoek je informatie?
 Wil je situatie voor jezelf duidelijk maken of loop je tegen eigen grenzen aan?
 Je weet niet hoe iets zelf kan oplossen? 
Neem contact op en overleg met een medewerker of coaching iets is waardoor jij verder kan en geholpen bent.
> Ga naar ‘Jij & Yasmin’    

Training sterk en weerbaar

Vind je het moeilijk om voor je zelf op te komen in lastige situaties? Je wilt je grenzen aangeven maar weet niet hoe? Wil je ook leren hoe je onveilige en onprettige situaties kunt herkennen en voorkomen? Dan is de training Sterk & Weerbaar jou op het lijf geschreven.
Tijdens deze training van 6 weken leer je om positiever naar jezelf te kijken en je zelfvertrouwen te vergroten. Je leert over veilige en onveilige relaties en hoe je deze kunt herkennen. Je gaat onderzoeken wat jouw persoonlijke grenzen zijn en hoe je deze kan aangeven.

Stop geweld

Heb je te maken met geweld of ben je hier getuige van? Jij maakt het verschil door je uit te spreken!