Interview met Lisette

Lisette van Irsen, trajectbegeleider en trainer.

Van huis uit heb ik meegekregen dat het belangrijk is om zelfstandig te kunnen zijn. Het maakt je sterk als je gelooft in jezelf en niet afhankelijk bent van anderen. Dat is de reden dat ik me inzet voor stichting Yasmin. Deze stichting vindt dat elke vrouw in Den Haag, ongeacht haar achtergrond en opleidingsniveau, op eigen kracht moet kunnen functioneren in onze samenleving.

De stichting begeleidt vrouwen bij het ontdekken en inzetten van hun kwaliteiten.

Veel vrouwen zijn van buitenlandse afkomst, laagopgeleid of spreken niet goed Nederlands. Ze moeten knokken voor hun bestaansrecht. Dat raakt me, want bij mij is het ook niet van een leien dakje gegaan. Ik heb altijd veel moeite gehad met me kunnen concentreren en plannen.

Daardoor heb ik mijn studie communicatie niet kunnen afmaken en heb ik allerlei verschillende banen gehad. Ik zoek nu zelf ook een baan. Ik heb weliswaar niet dezelfde achtergrond als de vrouwen die ik bij Yasmin begeleid, maar ik weet uit ervaring wel hoe moeilijk het kan zijn om een plekje te vinden in de maatschappij.

Lees hier het gehele interview met Lisette van Irsen (gepubliceerd in de Flair).