.
.
.
.

Hoe kan ik netwerken?

Verslag van de Meet to Change bijeenkomst ‘Hoe kan ik netwerken’

De meeste vacatures worden ‘via-via’ vervuld, door mensen die iemand kennen die weer iemand kent die… enz. enz. Ongeveer 7 van de 10 werkzoekenden vinden zo een baan, via hun netwerk. Als je op zoek bent naar werk of opdrachten, is het dus belangrijk om tijd te stoppen in je eigen netwerk.

Afgelopen vrijdag 1 juni organiseerde Stichting Yasmin de Meet to Change bijeenkomst ‘Hoe kan ik netwerken’ samen met de Soroptimisten Den Haag. Deze groep vakvrouwen heeft de deelnemers laten zien hoe je je eigen netwerk kunt uitbreiden en inzetten.

Volgens de deelnemers: “Het was erg leerzaam en best uitdagend. Zo’n elevator pitch is best lastig”. Toch hadden de meeste dames het snel onder de knie en lukte het om zichzelf binnen 1 minuut goed te ‘verkopen’. Sommigen hadden hun CV meegenomen om even na te laten kijken en tips te krijgen. Bovendien namen de dames van de Soroptimisten de CV’s mee om voor te leggen aan hun eigen netwerk. Ook zo vergroot je je eigen netwerk.

Dat is ook wat veel deelnemers zich realiseerden: “Mijn netwerk is veel groter dan ik dacht”.  Zo zei een dame dat mensen bij haar sportschool ook deel uitmaken van haar netwerk. Hier hadden de andere dames aan tafel nog niet aan gedacht!
Vragen naar hulp in je netwerk is best lastig, maar is soms toch nodig om verder te komen in het leven. Je kan en hoeft het natuurlijk niet allemaal in je eentje te doen. Zo zei een deelnemer: “In Nederland om hulp vragen is helemaal geen ‘big deal’. Mensen vinden het ook leuk als ze wat voor je kunnen betekenen”.

De Soroptimisten hebben alle gegevens en concrete vragen (werk/stage en in welke sector) van de deelnemers opgeschreven. Dit zetten zij uit in hun netwerk. Wellicht kan deze ochtend dus nog veel betekenen voor de toekomst van een aantal deelnemers!

Al met al was het een positieve en geslaagde ochtend! 🙂

Soroptimisten Den Haag is een netwerk van vrouwen die hun kennis en vaardigheden inzetten  om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren (bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes). Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Dat doen zij door te werken aan projecten.