Drukbezochte markt voor taal en opleidingen

Grote opkomst bij de Markt voor Taal & opleidingen. Afgelopen vrijdag 20 april organiseerde Stichting Yasmin de markt met aanbieders van taal en opleidingen. Gelijk al vanaf het begin, om kwart over negen, stapten veel dames binnen op zoek naar informatie en antwoorden op hun vragen. Het was goed druk. In totaal bezochten 85 vrouwen de markt.

Waar kwamen ze voor? Wat zochten ze? Wat hebben ze gevonden?

• “Mijn man werkt. Zelf zoek ik ook werk, maar misschien eerst een opleiding, omdat ik mezelf wil ontplooien”;
  • “Ik wist niet dat je voor schoonmaken ook een diploma moest hebben”;
  • “Ik heb eigenlijk wel van alles gevonden hier, super inspirerend. Nu ga ik kijken of ik ook een bijdrage kan leveren aan het geven van Nederlandse les”;
  • “Ik wil in de zorg werken, maar ik wist niet hoe en nu heb ik meer informatie hierover gekregen.”

“Super opkomst, goed verzorgd”

De aanbieders van opleidingen waren eveneens erg tevreden over de markt. Er was veel interesse voor de opleiding Nederlands van Variva Academie en de opleidingen van Horeca Academie en Zorg Academie. En ook de andere aanbieders hadden niet te klagen over belangstelling.

• Roland namens Threewise Zorgacademie en eveneens de Horeca academie: “De markt wordt goed bezocht. Veel vrouwen die op zoek zijn naar een opleiding. Het vangnet is niet zo groot. Ze hebben een werkende partner en geen uitkering. De vrouwen willen meer uit hun leven halen dan alleen voor de kinderen zorgen.”
  • Miny van wijkleerbedrijf Schilderswijk: “Druk, geïnteresseerde mensen zonder uitkering, goed bezocht.”
  • June van SamenHaags biedt Nederlandse les in combinatie met een stage: “Veel geïnteresseerden vandaag. Meestal nodigen we mensen zelf uit. Nu zijn er zoveel geïnteresseerde vrouwen, zo gemotiveerd. Ik vertelde een aantal vrouwen wat ze kunnen doen. Ze luisterden aandachtig en stelden zelf vragen.”
  • Priscilla en Assia van Medivus zorg: “Multicultureel publiek op een drukbezochte markt. Veel vrouwen komen ook naar onze informatiebijeenkomst binnenkort.”
  • Agnes van ROC Mondriaan Taal +: “Super opkomst, goed verzorgd.”
  • Petra van Variva Academie: “Goed druk, veel belangstelling en veel mensen verwezen naar intakes Nederlands.”
  • Elles en Ikram van Talencentrum Orbis: “Lekker druk. Een mooie ontmoetingsplek voor vrouwen die hun talenten willen ontwikkelen. Leuk om ervaring te delen.”
  • Sybke van Taal in de Buurt en de bibliotheek Den Haag: “Leuk, goed georganiseerd en druk bezocht!”
  • Damaris van de Horeca-academie: “Hartstikke leuk om te zien hoeveel mensen er enthousiast worden van horeca! Het was een leuke dag!”
  • Tot slot zat Anjenee er namens Stichting Yasmin zelf: “Ik heb veel info kunnen geven over wat Yasmin doet en afspraken voor intakes geregeld.”

Markt gemist?

Mocht je deze markt gemist hebben en wil je persoonlijke begeleiding naar een opleiding of werk? Neem dan contact op met Stichting Yasmin. Bel ons (070 – 363 15 38) of vul het onderstaand formulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak met je.