Werkwijze

Alle vrouwen die bij Yasmin binnenkomen, krijgen een algemene intake. Wanneer vrouwen ambities hebben in de richting van werk, vrijwilligerswerk of opleiding, maar tegen barrières oplopen, kunnen ze kiezen voor een intensiever traject met begeleiding.

De werkwijze van Stichting Yasmin: Intakegesprek

Alle vrouwen die bij Yasmin binnenkomen, krijgen een algemene intake.

De intake, een vertrouwelijk gesprek, is bedoeld om wensen en behoeftes in kaart te brengen. Wat iemand zoekt is per vrouw verschillend en varieert van een concrete vraag over opvoeding tot meer contact met andere vrouwen of bijvoorbeeld begeleiding bij het vinden van de juiste opleiding.

Tijdens de intake horen vrouwen ook meer over het aanbod van Yasmin en over hoe Yasmin werkt.

De informatie uit de intake maakt duidelijk wat iemand wil, wat ze nodig heeft (cursus, informatie, opleiding, werkervaring, etc) en welke organisaties, deskundigen of instanties daar eventueel nog meer bij betrokken kunnen worden.

Vrouwen kunnen vervolgens doorstromen naar elders of binnen Yasmin voor een concreet vervolgtraject met begeleiding kiezen.

Yasmin helpt het juiste traject te vinden en het intakegesprek is de eerste stap.

De werkwijze van Stichting Yasmin: Begeleiding op maat

Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelplan met concrete doelstellingen, een doelgerichte aanpak, individuele coaching, speciale trainingen en scholing, en intensieve begeleiding, kunnen vrouwen in dit traject een grote stap zetten. Richting scholing of arbeidsmarkt.

Interesse?

Er zijn een aantal vereisten om in dit traject mee te kunnen doen. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met Yasmin.