.
.
.
.

M2C werk & opleiding – Hoe combineer ik een studie met kinderen?

Heb je kinderen en denk jij erover om (weer) een opleiding te gaan volgen of alsnog af te maken?
Voor moeders is het belangrijk dat zij naast hun kinderen ook tijd en aandacht hebben voor zichzelf, en nadenken over hun toekomst. Tenslotte zijn zij het voorbeeld voor de kinderen.

Hoe zie jij jouw toekomst? Zou je nog een opleiding willen volgen of zou je je willen laten omscholen? Welke ambities heb je (nog), hoe kun je die realiseren en wat is hiervoor nodig? Daar gaat deze workshop van Steunpunt Studerende Moeders over. Wij geloven dat onderwijs dé sleutel is tot een betere toekomst voor moeder én kind. Wij geloven in uitstroom naar duurzame economische zelfstandigheid door scholing en een goede voorbereiding op de combinatie studie/werk, zorg en privéleven.

Doel van de workshop

Dit is een laagdrempelige informatieve en inspirerende workshop. Het doel van deze workshop is om alleenstaande en jonge moeders te informeren over hun scholingsmogelijkheden en motiveren, zodat zij een weloverwogen keuze kunnen gaan maken in hoe zij een opleiding en/of werk kunnen gaan combineren met de zorg voor het gezin.

De volgende informatie komt aan bod:

  •  Opleidingsvormen, van thuisstudie, voltijds tot werk leer traject
  • Wet Studiefinanciering
  • Studiefondsen
  • Leven Lang Leren Krediet
Doelgroep

Vrouwen vanaf 18 jaar. Er kunnen maximaal 20 vrouwen deelnemen aan de workshop.

Programma

Het programma van de workshop bestaat uit een informatief en inspirerend gedeelte, over onder meer het inspirerende persoonlijke verhaal van ervaringsexpert Annemieke de Jong en haar inzet voor studerende moeders. Verder komen scholings- en financieringsmogelijkheden en voorzieningen aan bod. Je gaat naar huis met een concreet stappenplan om je doelen te realiseren!

Over Annemieke de Jong

Als expert ‘Studerende Moeders’ houd ik mij al ruim 11 jaar bezig met (coaching van) studerende moeders en de toeleiding naar school/werk. Hiervoor heb ik een unieke methode en traject ontwikkeld waarmee ik in 2016 de Movisie participatieprijs won. Gedreven uit eigen ervaring richtte ik in 2006 de landelijke Stichting Steunpunt Studerende Moeders op en binnen 2 jaar tijd wist ik ruim 6000 jonge en alleenstaande moeders te begeleiden tijdens en naar school, waarbij ik voortijdig schooluitval heb weten voorkomen. Daarnaast voeren we een lobby om de scholingsmogelijkheden voor vrouwen als zowel de positie van studerende moeders  in het mbo en hbo te verbeteren. Dit heeft inmiddels geleid tot meerdere wetswijzigingen ten gunste van vrouwen die willen studeren en onlangs nog het besluit van de minister van OCW om een formele recht in te voeren op fatsoenlijk zwangerschapsverlof voor alle zwangere mbo studenten.

Deze workshop wordt georganiseerd door Stichting Steunpunt Studerende Moeders in samenwerking met De Haagse Maatschap. www.studerendemoeders.nl. De workshop maakt deel uit van de serie Meet to Change werk & opleiding.

LET OP!: deze workshop is alleen op de Brouwersgracht, dus niet op Heeswijkplein.

Meet to Change

Meet to Change zijn de groepsgesprekken die Stichting Yasmin organiseert over onderwerpen die aansluiten bij actuele thema’s in de Nederlandse samenleving en de emancipatie van vrouwen. Met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen staat centraal.

Alle bijeenkomsten zijn gratis en los van elkaar te volgen. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel gewenst (aanmelden@stichtingyasmin.nl of 070-363 15 38 )

 

Algemene informatie

Datum: 14 juni 2019
Einddatum: 14 juni 2019
Tijd: 9.15 - 11.30 uur
Kosten: 0

Locatie informatie

No items found