Training Werk

Je wilt (weer) aan het werk of je bent op zoek naar vrijwilligerswerk. Dan heb je waarschijnlijk veel vragen als: waar vind ik de baan die bij me past en waar ik gelukkig van word? Hoe val ik op bij een werkgever? Is mijn CV wel goed? Hoe zorg ik dat ik die baan ook daadwerkelijk krijg?
De Training Werk geeft je de vaardigheden en leert je hoe je goed voorbereid op zoek kunt gaan naar werk, vrijwilligerswerk of zelfs een opleiding. Want ook daar vragen ze steeds vaker naar je motivatie. Kortom deze training Werk is een aanrader voor iedereen!

Wat leer je?
Tijdens de Training Werk kijken we hoe en waar je de vacatures kunt vinden die bij je passen. En op welke manier je je eigen netwerk inzet om een baan te vinden. Je leert hoe je een goede, overtuigende sollicitatiebrief maakt, die uitnodigt voor een gesprek. Met natuurlijk aandacht voor je CV. Dit is immers je visitekaartje. De training is vooral ook heel praktisch. Door veel te oefenen, leer je hoe je jezelf kunt voorbereiden op en presenteren tijdens het sollicitatiegesprek.

Voor wie?
Voor alle Haagse vrouwen die op zoek zijn naar werk of vrijwilligerswerk en die handvatten nodig hebben om zich goed te kunnen presenteren op de arbeidsmarkt. Wil je dat ook? Dan is deze Training Werk iets voor jou! Het is wel belangrijk dat je minimaal taalniveau A2 hebt om de training te kunnen volgen.

Hoe en wanneer?
De Training Werk wordt gegeven in een groep van 6 tot 8 deelnemers. Gedurende 7 weken kom je 2 ochtenden per week bij elkaar.

Reacties van deelnemers

• ‘Goede praktische oefeningen om al meteen mee aan de slag te gaan’
  • ‘Een aanrader voor mensen die ècht op zoek zijn naar werk!’
  • ‘Ik kan nu met veel meer vertrouwen een sollicitatie doen’
  • ‘Het is moeilijk om van jezelf te zeggen waar je goed in bent. Nu weet ik hoe ik dat op een professionele manier kan doen in mijn CV en sollicitatiebrief.’

Training Sterk, Doen en Werk
De Training Werk maakt onderdeel uit van de serie STERK – DOEN – WERK. Deze trainingen zijn gericht op je persoonlijke ontwikkeling en helpen je op weg naar een actieve rol in de samenleving. Of dat nou een opleiding is, vrijwilligerswerk of werk. De trainingen Sterk, Doen en Werk helpen je bewust te worden van je talenten, deze te ontwikkelen en in te zetten. Elk van de trainingen richt zich op een ander aspect:

• Training Sterk: bewustwording eigen kracht en talenten. Waar ben je goed in?
  • Training Doen: persoonlijke doelen omzetten in een concreet actieplan, zodat je doorpakt en echt werkt aan je doel.
  • Training Werk: handvatten om je te kunnen profileren op de arbeidsmarkt.

De trainingen Sterk, Doen en Werk zijn ontwikkeld door een NOBTRA gecertificeerde trainer. Je kunt een enkele training volgen of alle drie.

Duur: 6 weken, 1 ochtend per week. Tijdens schoolvakanties geen training

Kosten: € 15,--

Voorwaarden: Training gaat door bij minimaal 12 deelnemers.

Vooropleiding: Geen. Het is wel belangrijk dat je gemotiveerd bent en dat je minimaal taalniveau A2 hebt.

Organisator: Stichting Yasmin

Annulering: Twee weken voor aanvang kosteloos. Daarna wordt € 7,50 annuleringskosten in rekening gebracht.

Bel voor nieuwe data met Stichting Yasmin, 070 363 1538.